donderdag 29 maart 2007

Een originele kijk op samenwerking

Ik ben erg trots op de naam 'Managizer'. Wat ik ook een heel mooie vind, is 'Peopleware'. Die hadden we ook kunnen bedenken als die er al niet was. Het boek Peopleware is echt een standaardwerk. Misschien komt er ook een boek met de titel Managizer.

donderdag 22 maart 2007

Wereldwaterdag - you do the math

Vandaag is het wereldwaterdag. De meeste mensen in de wereld hebben geen schoon drinkwater. Drinkwater staat dan ook op nummer 2 van de lijst met criteria waaraan moet worden voldaan om boven de armoedegrens te komen.

De Nederlandse drinkwaterbedrijven (Vitens, Evides en de anderen) doen veel aan de transfer van kennis naar diverse buitenlanden. Internationaal zijn er ook veel initiatieven. Zoals deze actie 'would you drink this?'- om je bewust te maken van het water dat anderen drinken.

De moeilijk haalbare, maar broodnodige, stap is dat we per land voor elke liter water 1 eurocent aanwenden voor microkredieten. Momenteel gaat 23% van alle waterinkomsten naar de belasting (in de algemene middelen pot). Iedere Nederlander verbruikt 126 liter water per dag. We kunnen dus elke dag 1,25 Euro per Nederlander aanwenden als een microkrediet.

woensdag 21 maart 2007

This blog aint big enough for both of us

Ja, ja, mijn maat is in de blogsphere. Check die blog van Marco. Hij gaat direct voor onze Archilleshiel. Hoe heet die tent van ons nou eigenlijk? We opteren voor Managizer. Die naam hanteren we ook in ons persbericht, gedateerd op 21 maart, begin van de lente, mooier kan niet.

vrijdag 16 maart 2007

Gewoontes doorbreken

Nu Managizer versie 1.0 op de 'usertest bank' ligt, hebben wij onze handen volledig vrij om met mensen over Managizer te praten. Dat kan zijn als leverancier, als klant, als partner... Of als wederverkoper. We positioneren Managizer telkens als de manier om management een nieuwe impuls te geven:

Voor onze bedrijfsklanten doen we dat door de managementsupport - die er vaak al is - op een rij te zetten, online aan te bieden en te stroomlijnen. Het is nog steeds een openbaring om de manager centraal te stellen. Zijn of haar uitdagingen praktisch ondersteunen, zoals wij dat doen, is non-existent.

In onze webshop doen we het door alternatieven te bieden voor de management-praktijk van alledag. Neem vergaderen. Ja, wij bieden een prima vergaderservice. Maar om eerlijk te zijn: de beste ideeën ontstaan niet in een veradering. Daarom propageren wij ontmoetingen waarbij je niet in stoffige ruimten zit. En anders met elkaar de interactie aangaat. Benieuwd? Vraag een proefaccount aan.

dinsdag 13 maart 2007

Laser Combat

In Managizer™ hebben we de meest uiteenlopende producten in het assortiment. Wat dacht je van een Klantbijeenkomst met Poker Workshop of een LaserCombat met de je team. We werken samen met LaserCombat van Martin Dupuis. Lees zijn blog op Sprout.

zaterdag 3 maart 2007

HowardsHome en Managizer™

Gisteren gesprek gehad met HowardsHome, het beste bedrijf op het gebied van informatievoorziening en -management.

Onder Managizer™ Free gaan we standaard Nu-Z nieuws aanbieden.

Onze klanten gaan we nieuwsprofielen op maat aanbieden. Deze profielen worden 24x7 gevoed met nieuws uit zo'n 3000 bronnen. Dit alles doen we met HowardsHome. Managers in de cliëntorganisaties krijgen dagelijks informatie op maat via een electronische nieuwsbrief. Deze nieuwsvoorziening helpt managers om interne ontwikkelingen beter te duiden. Je kunt immers interne ontwikkelingen koppelen aan wat er in de buitenwereld gebeurt.

Zo kunnen managers hun teams informeren over het speelveld waarin de onderneming opereert. Daar gaat een motiverende werking van uit.

donderdag 1 maart 2007

Mooi overzicht van Microsoft nieuws

Voor de insider wellicht out nieuws. Als eenvoudig doch geintereseerde communitieman een interessant overzicht van recent Microsoft nieuws.

Tweakers.net - Nieuws [ Hoofddeveloper Microsoft licht strategie tegen Google toe ]:
"Hoofddeveloper Microsoft licht strategie tegen Google toe"

Gelukkig laten wij alles ontwikkelen in .Net. Denk ik dan maar. En dat is goed. Toch?