vrijdag 10 april 2009

Internal branding is interne communicatie met een doel

Vorige week de eerste module afgerond met de minor Interne Communicatie. We zijn in 8 weken zo ver gekomen dat de verschillen tussen interne communicatie als doel op zich en interne communicatie vanuit merkwaarden duidelijk is. Het gastcollege van Gideon Schipaanboord van Business Openers over Internal Branding bevatte goede voorbeelden van bedrijven zoals Interpolis, Rabo Bank en Ikea. Het gastcollege van Niels Aalberts van EHPO ging in op authenciteit van een merk. In de muziekindustrie blijkt authenticiteit de basis te zijn om door te breken zonder groot platenlabel. Hier ligt een interessante link met internal branding. Als de medewerkers het merk begrijpen, ernaar handelen en het succes ervan ervaren dan zal het bedrijf gaan opvallen (en zo weer meer succes hebben).


Bedrijfsbezoek UWV
De minorgroep is op bezoek geweest bij UWV voor een presentatie van Yolande Meurs over de relatie tussen externe campagnes en interne betrokkenheid. De aansluitende presentatie van Jelle de Boer ging over interne nieuwsvoorziening als bindende en motiverende factor voor de medewerkers.

De buitenwereld binnen halen
De kennis en inzichten van de verschillende experts verrijkten de module. Dank voor ieders bijdrage! De studenten van de minorgroep hebben een start gemaakt met blogs over interne communicatie: zie hier, hier en hier. Reflectie op ontwikkelingen in de praktijk moet een vast onderdeel worden van de minor. We hebben een goede start gemaakt, we beginnen 11 mei aan de tweede module (over nieuwe media en interne communicatie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten